lördag 26 februari 2011

Lördagsmatlagning...

JA, vi är väl som alla andra egentligen. Vi lagar snabbt och lätt på vardagarna men samlas gärna i köket och lagar "slowfood" på helgerna. NU är vi inga gourmeer, utan äter det mesta, men visst är det gott att lyxa till maten ibland.
Idag dök jag in i frysskåpet och trollade fram två stycken ytterfileer från ett rådjur, skjutet i höstas på vår mark. De kommer att bli tillagade tillsammans med kantareller plockade i höstas i vår skog och med potatis från grannbyn Olsäng. Närproducerat så långt det är möjligt!

En av tjusningarna med att stå i köket en lördag och laga mat är ju att det då "är tillåtet" att ha ett glas matlagningsvin vid sidan om sig. Ett favoritvin vi fastnat för just nu är Gosa, ett ekologiskt rött vin från Spanien. Eftersom vi själva producerar ekologiskt känns det bra att kunna gynna andra ekologiska odlare. Det är ju trots allt ett rätt omfattande regelverk vi behöver följa för att kunna räkna oss till ekologiska.





Annars har dagen mest bestått av sömnad. Och under tiden har jag kollat skidor på längden och tvären på tvn.
Men, nu goda vänner är det dags för mig att köra igång Spotify med "lördagslistan" och sätta igång med matlagningen. Ha en underbar lördagskväll alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...